Muzieklessen – docent/dirigent Janny Wessing

Muziekdocent Janny WessingAls muziekdocent was Janny Wessing gedurende 28 jaar verbonden aan De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. Daarnaast heeft Janny vele projecten georganiseerd zoals een jongeren- saxofoonorkest, een muziektheater voorstelling in Zuid-Afrika en verschillende samenspel projecten.

Er zijn verschillende lesvormen mogelijk zoals individueel, duo en groepslessen. Ook biedt Janny verschillende ensembles aan zoals een Saxofoon- en Klarinetkwartet, jongeren blaasorkest, Big Band en een Soulband met blazerssectie. Janny heeft in de loop der jaren ook zelf veel gespeeld in verschillende orkesten o.a. Circus Carré, musicals van Jasperina de Jong en Annie M.G. Schmidt, en in verschillende bands waaronder Dixieland orkesten, Big Bands, Jazz combo’s en Pop bands.

Janny heeft in genoemde orkesten en bands de klarinet, saxofoon en dwarsfluit gespeeld. Doordat ze haar scholing tot gediplomeerd muziekdocent kan combineren met haar ruime praktijkervaring in het geven van lessen en het zelf spelen van vele muziekstijlen, kan Janny heel goed invulling geven aan jouw persoonlijke wensen voor de muzieklessen.

Naast de muzieklessen geeft Janny ook leiding aan het orkest. Deze combinatie maakt het mogelijk dat leerlingen snel bij het orkest aansluiting kunnen vinden. Mochten voor een leerling delen van de instrumentpartij nog iets te moeilijk zijn, dan maakt Janny deze partij passend aan het niveau van de leerling.

Leerlingen kunnen bij Zutphonia de landelijk erkende HaFaBra diploma’s voor blaasinstrumenten behalen. Janny bereidt de leerlingen voor op zowel het theorie- als praktijkexamen. Sinds de oprichting van Zutphonia in januari 2015, hebben al 8 leerlingen onder begeleiding van Janny het HaFaBra-A diploma behaald! Binnenkort gaat een nieuwe groep muzikanten examen doen voor HaFaBra A en B.

 


Er zijn verschillende standaard lesvormen mogelijk:

  • Individuele les 30 minuten of 1 keer per 2 weken 30 minuten;
  • Duolessen 40 minuten met twee personen;
  • Groepslessen 60 minuten vanaf drie personen;
  • Kwartet 1 keer per 2 week 60 minuten (bij voldoende aanmeldingen);
  • In overleg zijn ook andere lesvormen mogelijk.

Janny Wessing geeft les op saxofoon, klarinet en dwarsfluit. Maar ook les op andere instrumenten is bij ons mogelijk.

De muzieklessen worden gegeven in wijkcentrum De Uitwijk, De Brink 116, 7206KD te Zutphen.


Voor nadere informatie over de muzieklessen kunt u rechtstreeks contact opnemen met Janny Wessing, telefoon: 06-2415 8711 of stuur een e-mail naar info@zutphonia.nl .