Zutphonia Klarinet- en Saxofoonkwartetten

Klarinetkwartet Zutphonia ZutphenHet Klarinetkwartet

Het klarinetkwartet speelt muziekstukken die speciaal voor de klarinet zijn geschreven. Stijlen waarin je de klarinet kan horen zijn o.a. dixieland, klezmer, jazz en natuurlijk popmuziek. Het instrument valt onder de groep houten blaasinstrumenten. Het klarinetkwartet bestaat uit drie bes-klarinetten en één bas-klarinet, hetgeen samen tot een mooi harmonisch geheel klinkt.

Het klarinetkwartet is een onderdeel van Zutphonia. Deelname aan het klarinetkwartet vraagt meer ervaring dan spelen bij het Harmonieorkest en is daarom geschikt voor de gevorderde muzikant. Het klarinetkwartet speelt grotendeels klassieke muziek, maar ook lichte muziek.

Het klarinetkwartet oefent op dinsdagavond van 20:15 tot 21:00 éénmaal per twee weken in Wijkcentrum de Uitwijk in Zutphen.


saxofoonHet Saxofoonkwartet

Het saxofoonkwartet bestaat uit verschillende saxofoons: sopraan-, alt-, en tenorsax.

Het saxofoonkwartet is een ander onderdeel van Zutphonia. De bezetting hiervan bestaat ook uit gevorderde muzikanten. Dit kwartet speelt voornamelijk lichte muziek. Aangezien de saxofoon nog maar ongeveer 200 jaar bestaat, is het repertoire wat moderner dan dat van het klarinetkwartet.

Het saxofoonkwartet oefent op dinsdagavond van 20:15 tot 21:00 éénmaal per twee weken in Wijkcentrum de Uitwijk in Zutphen.

Hier kunt u een fragment van het saxofoonkwartet beluisteren dat werd gespeeld tijdens de zomeruitvoering in 2015.


Zutphonia biedt met de Klarinet- en Saxofoonkwartetten haar gevorderde leden in het Harmonieorkest extra muzikale uitdaging! Voor nadere informatie over beide kwartetten kunt u rechtstreeks contact opnemen met Janny Wessing, telefoon: 06-2415 8711 of stuur een e-mail naar info@zutphonia.nl .